:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Depresia, smútok. Su skutočne nepriatelia ???

Bolo to akoby niekto stlačil pauzu a všetko zastavil. Vnímal som každú jednu sekundu toho obdobia. Najsilnejšie spomienky mám z tej doby.
Práve pred pár dňami sa stalo niečo nezvyčajné :). Neverili by ste tomu, vážne, ani ja som tomu nechcel veriť, ale v slabej chvíľke som bol šťastný. Skutočne, bol som rád, že žijem, bol som vďačný. Neviem komu, možno nášmu jednotnému trojboju, alahovi, alebo len mojej mame, za to, že som.
Dosť zvláštne. Skutočne. Už od vianoc som nebol v depresii. Mám pocit, akoby som sa s ňou naučil žiť, akoby tu stále bola, ale ja ju potláčam a odháňam do úzadia. Som rád, že som sa jej zbavil, aspoň zatiaľ. Príde leto, prázdniny a ďalšia kritické obdobie, takže sa otestujem.

Keď tak spomínam na časy, keď mi bolo tak strašne nanič a hľadal som psychiatra s obavou, aby som si neublížil, nevidím len čierňavu. Viete v tom momente vám je tak zle a cítite tak odpornú, tupú imaginárnu bolesť, ktorá je až príliš skutočná, že sa vám nechce žiť. Nezamýšľate sa nad okolnosťami týchto stavou. No teraz, keď sa pozerám na to celé s triezvou mysľou, zisťujem, že vtedy som cítíl niečo nezvyčajné. Bol to tak krásny pocit, ktorý sa nedá opísať. Bolo to akoby niekto stlačil pauzu a všetko zastavil. Vnímal som každú jednu sekundu toho obdobia. Najsilnejšie spomienky mám z tej doby.
Takže kto vie, možno depresia nie je až taká pliaga ako sa hovorí... No pravd povediac, netúžim sa s ňou opäť stretnúť. Myslím však, že tá chvíľa sa blíži :) ..

hmm?? | stály odkaz

Komentáre

  1. keď vieš,
    že sa blíži...použi všetky dostupné zbrane...zuby, nechty, radosť, smiech a lásku...držím palce, aby si zvíťazil:)))))))))
    publikované: 03.06.2007 20:49:17 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ale vieš
    už minule som kamarátke vravel, že s depkou to je ako s drogami. Začiatok je krásny až potom si človek uvedomí, čo to vlastne spravil :)
    publikované: 03.06.2007 20:54:27 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no neviem,
    ja som depku mala iba párkrát v živote, chytila ma hlavne, keď mi umrela v 18-stke mama...ale prišli krajšie chvile...manžel, deti...myslím, že ju už nechcem nikdy k sebe pozvať ani len na kávu, nie to na ňu myslieť.. v takýto krásny nedeľný večer:))))))))))
    publikované: 03.06.2007 21:05:38 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ...
    To ma mrzí. Muselo to byť ťažké, ale ty si to zvládla a dokážeš sa teišiť zo života. Tak trochu ti aj závidím tvoj už vytvorený a usporiadaný život...

    A taká kávaaj celkom aj bodna občas. ale myslím, že to pochopí možno iba nevyrovnaná bytosť ako ja :) ..
    publikované: 03.06.2007 21:23:27 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  5. môj život...
    za to ďakujem ockovi a môjmu "vyrovnanému" mužovi...božská to trpezlivosť...:))).. a potom som večne nevyrovnaná Váha...das hrúza:))
    publikované: 03.06.2007 21:31:27 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Aj ja som vááha :)
    Hmm... Nájsť toho správneho človeka, s ktorým by sme mohli stráviť je veľkéé sťastie..

    Ja si neviem predstaviť ďievča, ktoré by to somnou vydržalo :) .. Ale to snáď ešte dospejem snáď raz ... :D
    publikované: 03.06.2007 21:39:34 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  7. len si predstav
    že zo života človeka približne (v zdraví) 80 rokv..koľko to máš odžité??? :))) času habadej aj na také správne dievča-tá príde doba a bude po depke...nemaj boja!:)))) ale nájsť správneho človeka k Váhe...to ja mám doma rohatého ...:)))
    nezabudni na zbrane:))
    publikované: 03.06.2007 21:56:03 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Hmm...
    Sú určité veci, skutočnosti, pri ktorých čas nehraje rolu... Láska tam nepatrí, ale strata schopnosti milovať áno... A ja sa toho bojím.
    Budem starý, nájdem si rovnako starú ženu, ktorá bude na tom rovnako ako ja. Nebude chcieť byť sama . A tak sa vezmeme a budeme spolu žiť. Aby sme nezostarli sami....
    Prepáááč :)) .. To je len také zamyslenie :) a určite sa to skončí happyendom....
    publikované: 03.06.2007 22:44:24 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014