:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mam rad ludi...

spoved v hodine poldvanastej mierne opitom stave. Spoved dni minulych a tuzba buducich....
Uuuf, vela toho preslo, zmenilo sa. Svet sa zmenil, ja som sa zmenil. Mam pocit, ze sem pisem iba ak sa stane nieco velke, nieco zle. Dnesok sa vsak niesol v posolstve svetla a skutocnosti, krasnej prostoty. Ako tyzdne dozadu. Dnes Chvilu bojoval s demonom menejcennosti, ukazal mu prostrednik. Trapil sa preto, ze ma ludia nemaju radi. Chcem sa pochvalit. Oni ma maju radi a ja mam komplexy. Casto sa citim ako nie hodny. Ako niekto, kto nic nikdy nedokazal. Tvarim sa ako majster sveta, som namysleny a pritom sa zozieram ako malo toho viem, ako malo dokazal.
Cely minuly semester, od zaciatku augusta som prezil v samote. V duchu a filozofii hladania pravdy.Nechcel som.Inak to neslo.... Nedokazal som prijat take kvantum iluzii. Iluzii o tom, ze som v spolocnosti, ze mam okolo seba ludi, ktori ma maju radi a prazdnoty v podobe zivota bez lasky. Boli to neobycajne chvile. Cas v ktorom som jedine po tom tuzil zmiznut z tohto sveta. Ked nebolo komu zavolat, skym sa porozpravat. Iba cas straveny so samym sebou. To bolo tym, co som potreboval sa naucit. Zit sam so sebou. Je to jediny sposob akym sa stat skutocnym clovekom. Po mesiacoch nicnerobenia, zabijania casu v podobe kvanta filmov a serialou. chvilami ked som bol tak unaveny samotou, ze som nedokazal vyst z postele, jednoznacnym koncom. Ked je clovek nadne, ked zisti, ze ak umrie, strati sa, vypari a prestane existovat ziska nieco, co ini nemaju. Urcity nadhlad, ked vidi vsetko ake je. Bez kvanta spiny, klamstiev a vsetkeho, co sa v dnesnej spolocnosti usadilo a dari sa mu. Ked vie, ze jedine, co chce je nebyt a prestane sa bat. Zistil som a som presvedceny, ze iba ludia, ktori si presli totalnym dnom, prazdnotou, dokazu vidiet skutocnost, dokazu byt stastny. Poznat cenu priatelstva, lasky. Nic na svete by ma neurobilo stastnejsim. Ja som rovnaka troska ako pred par tyzdnami. No zas o maly kusok dalej. Dalej vo svojom zivote, dalej v prazdnote, kde tapam a hladam svetlo, pravdu. Dnes verim v tento svet. Verim v pravdu a dobro. Verim, ze dobrym ludom sa podari dotknut sa hviezd a najst svoje miesto. Mozno to co som napisal nedava zmysel, mozno zajtra to vsetko popriem, mozno, mozno. No viem celkom isto. ZE dnes som rad, ze zijem. Vdacny kazdemu kto je v mojom zivote.
Mam rad ludi. Mozno raz budem mat rad aj sameho seba...

My life, my choice | stály odkaz

Komentáre

  1. no,mozno
    mne to,co si napisal,zmysel dava...ale nedava mi zmysel toto:" Ked vie, ze jedine, co chce je nebyt a prestane sa bat. " - ako si to myslel?
    ad:"Mam rad ludi. Mozno raz budem mat rad aj sameho seba..." drzim palce a nabadam ta,ze seba by si mal mat rad este prednostnejsie ako ludi:-)
    publikované: 26.02.2010 00:33:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. včera v mierne viac podnapitom stave..
    som zistil že neznášam ludstvo.. z hĺbky môjho žalúdka..
    ludia sú svine lžou a kradou..
    sorry.. ale ešte mi je zle a zapnem blog a hned nadpis že mám rád ludí.. no nenasralo by ta to..
    ešte raz sory že som otravoval..
    publikované: 26.02.2010 08:31:21 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  3. iviak
    v podnapitom stave -svet videl si taky - aky je prave.. :-(
    ak chces stastne zit-musis prestat pit...
    vychodi mi z toho tento navod...
    len neviem - ci zmeni sa tym narod..
    publikované: 26.02.2010 09:22:11 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. všetko sa raz zlomí a vyrieši
    a človek sa časom naučí sám so sabou žiť ..
    publikované: 26.02.2010 09:28:44 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  5. radost kecá :)
    vlastne som na to prišiel ešte za triezva..
    publikované: 26.02.2010 12:21:35 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :)
    Mať rád sám seba, život, ľudí navôkol a byť ako tak sťastný,závisí aspoň podľa mňa od povahy človeka. To ako si písal, že iba ľudia ktorí si prejdú totálnym dnom, dokážu vidieť skutočnosť, dokážu byť šťastný, to aj môže aj nemusí byť pravda. Platí to vtedy, ak sa cez to dno prenesieš, poznala som človeka, ktorý svoje dno, riešil samovraždou. Ono je to tak, že na niektoré veci neexistujú presné formulky...ale tvoju vieru v dobro kvitujem.
    publikované: 26.02.2010 17:28:51 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. : )
    to je len moj pohlad. Ten kto ma stale to co potrebuje a este viac, nepozna cenu toho vsetkeho. Nema dovod sa zlepsovat. Ked prejde clovek zlymi casmi pozna co to znamena mat skutocnych kamaratov a nie len niekoho kto mu skrati volne chvile, alebo pracovne uspechy. Ma za cim ist.. Aspon to ja tak vidim, neviem, mozno sa podobni ludia pritahuju,..alebo asi kazdy ma svoje chvile... a tak.,...
    A ludia su uzasni. Sice ja im nerozumiem, stale som mal a mam problemy vo vychadzani s inymi, ale niekedy ma zarazi ako jeden druhemu dokaze pomoct, ako dokazu mat radi a snazit sa pocohpit druheho aj ked nemaju tusenie : )... A ludia ako taki su dobri. Len nieco sa mozno stalo a pokazilo ich prirodzenu dobrotu, alebo si myslia, ze nemaju sancu sa presadit ak budu uprimni a tak si vytvoria masku vacsiny...alebo uz zabudli co je dolezite : )
    publikované: 27.02.2010 17:16:12 | autor: apeiron (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. apeiron
    S tým súhlasím, že ak si človek prejde niečím zlým, potom si dokáže viac vychutnávať niektoré "samozrejmosti", ale aj toto platí len z polovice, ako som už písala, v závislosti od povahy. Neviem, píšeš, že ľudia, ktorí majú všetko, nepoznajú cenu toho všetkého a nemajú sa kam posúvať, ja sa pýtam, čo je to mať všetko? Môj pohľad je taký, že všetko je relatívne, to čo pre jedného znamená všetko, pre druhého nemusí znamenať nič, ale asi viem, kam tým mieriš, asi máš na mysli, tie všeobecné hodnoty, ktoré keď človek má, tak je považovaný za niekoho kto sa má dobre.Podľa mňa štastie znamená spokojnosť.Ale to zas len podľa mňa, ak si myslí niekto niečo iné, ja mu to neberiem.
    publikované: 27.02.2010 17:59:41 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. vsetko
    Všetko stojí a padá na tom, čo má každý v hlave. Na čo má predispozície. Sú ľudia, ktorí sa dokážu tešiť z maličkostí, len tak si prechhádzajú životom a majú určitý nadhľad.
    Nemal som to šťastie. Ale zas, teraz, v dni ako je tento keď sa pozriem z okna, tak nezáleží na čom som, nezáleží natom, čo bude, len sa usmievam a viem, že všetko, celý svoj život mám vo svojich rukách. Na ostatných nezáleží, nik neovplyvní život druhého ak mu to sám nedovolí. Bola doba, keď som nerozmýšľal veľmi nadtým ako si zariadiť budúce dni. Nenapadlo ma, že všetko je to v mojej moci. Cítil som sa stratený a vidím veľa ľudí stratených vo svete pretože sa nenaučili riadiť. Ale sami sa nechávajú ovládať inými, priamo alebo nepriamo. Idú tam, kam ide väčšina, robia to čo robia iní... V mojjich očiach je prekrásne budovať si vlastnú budúcnosť, smer a všetko ostatné. Je to ako tvoriť umelecké dielo :)...Netuším čo bude zajtra. Dnes sa teším zo slnečného dňa a vidím všetko také aké je. Čo by som nevidel ak by som neprežil väčšinu dni v trápnych úlohach :))...
    užívaj deň . Zajtra sa to možno pokazí :D
    publikované: 28.02.2010 15:53:53 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  10. apeiron
    veru, veru, ľudia si často neuvedomujú, koľko vecí majú vo vlastných rukách...niektoré veci sa ovplyvniť nedajú, ale je tam toho ešte veľa čo sa ovlyvniť dá. A ja ti prajem viac slnečných myšlienok.
    publikované: 28.02.2010 16:47:00 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. nechcem zľahčovať tvoju depku,
    ale ==človek nepochopí, kým nezažije dno==si na internáte, z toho vyplýva , že si mladý. nechápem, ako môžeš zrovnávať dno bezdomovca, dlhodobo nezamestnaného s tvojou pozíciou. Tí sú na dne, nie ty. Len od teba závisí, či pôjdeš do spoločnosti, či si nájdeš seberovných priateľov, či sa začleníš do kruhu svojich spolužiakov.
    A ak trpíš sociálnou fóbiou, tak treba navštíviť odborníka, chodiť na sedenia, aby si sa z toho dostal, lebo potom bude trpieť aj tvoja budúca rodina.
    publikované: 28.02.2010 19:35:38 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. je mi fajn...
    a snikým sa neporovnávam.. Chápem, že ťa mohlo naštvať to čo som napísal. Bol to len môj názor. Každý má vlastný svet v ktorom žije. Poradím ti. nesúď iných ... Som mladý, nežijjem na inráku a nemám sociálnu fóbiu... a ty_? kto si _?
    publikované: 28.02.2010 19:57:18 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  13. dakujem ema : ) vsetko dobre.
    publikované: 28.02.2010 20:22:10 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  14. APEIRON
    nič si nerob z ľudí typu " všade som bol, všetko viem".
    publikované: 28.02.2010 20:29:47 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Nebaszakogy
    Nebasazakogy veled
    publikované: 28.02.2010 20:34:43 | autor: ludovit (e-mail, web, autorizovaný)
  16. odbil som ťa prepáč...
    Keď som bol mladší, bol som stratený vo svete. Teraz som ok, no asi od 12 rokov som mával depresie. Nedokázal som sa knim postaviť, nevedel, nechápal som to. Obviňoval seba a svoje okolie. Stále keď určita fáza skončila myslel som, že som zavodou, no stále sa to vrátilo. Stratil som všetkých ľudí, ktorých som mal rád. Nechcel som niekoho deprimovať okolo seba. Boli chvíle, keď vomne nebol kúsom energie. Nedokázal som výsť von.Neveril, že sa to peklo niekedy skončí... Týždne strávene v jednej izbe bez ľudí.... Všetko bola moja chyba, dalo sa tomu predísť, urobiť niečo. Často som sa utápal v bolesti, písal s ľuďmi, ktorí mali rovnaký názor, nenávideli každéh.Priznávam zlyhal som asi miliónkrát. Odkopol ľudí ktorým namne záležalo zo strachu ze ma opustia...
    neverím však, že odborník by mi pomohol. Bolo to niečo, čo som musel prekonať sám... Ani nevieš koľko krát som prosil svet, vesmír, hocikoho aby ma konečne zabil.. Nič na svete som nechcel iba pokoj, ticho. chvíľu bez tej bolesti v hrudi... Vonku nedokážem hovoriť o sebe. Nikdy som nikomu nepovedal o svojich "stavoch" , svojichpocitoch..To bolo prečo som začal písať tento blog a to je dôvod pre ktorý ho ešte stále občas píšem. Aspoň niekde s nikym sa podeliť o svoj vnútorný život. Vždy som bol Vám všetkým vďačný za komentáre. Kritiku, alebo podporu.... Dúfam, že nikdy nepoznáš aká to je cítiť tú tupú bolesť ktorá ani nie je skutočná... Takým ľuďom ako som ja sa hovorí slabosi. Viem.. Tak pekný veČer..
    publikované: 28.02.2010 23:44:56 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  17. vasilisa26 preteba commment vyššie.... mysli si, čo chceš.
    publikované: 28.02.2010 23:46:50 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  18. ap,
    lubia sa mi tvoje komenty.ten posledny je fantasticky svojim obsahom.a najsamfasa je od teba toto:"užívaj deň . Zajtra sa to možno pokazí :D",to asi infiltrujem do svojho jazyka,s dovolenim:-))
    publikované: 01.03.2010 19:23:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. APEIRON
    tvoja vypoved je vypovedou mojho syna pred rokmi. je to inak studovany mlady muz - tu info davam len preto-aby si vedel - ze z pohladu zvonku-uspesny mlady muz..od puberty - dozrievania - postupne trpel velkymi depresiami -nevedeli smev pomoct..reci,navody - hrach na stenu..po rokoch - ked uz bol ozaj na dne -rozhodol sa - isiel za odbornikmi-nie za beznym psychiatrom..a zlomilo sa...mozno si nepomozes sam...vyhladaj mudrych.. drzim vsetky palce
    publikované: 01.03.2010 19:55:37 | autor: amalka008 (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. poznam cloveka
    u ktoreho sa striedali stavy depresie, rezignacie, nechuti byt s ludmi so stavmi euforie, nadsenia a zvlastnych cinov... inteligentny chlapec nebol nikde spokojny, nic nebolo take, ako chcel on, ludia sa chovali inak, vsetko bolo proti nemu...vymenil mnozstvo zamestnani, ani jedno nebolo dobre, nakoniec prestal pracovat celkom, rozpadla sa mu rodina, prestal sa starat o deti, neplati na ne roky, oficialne sa stal bezdomovcom s obrovskymi dlhmi, neoficialne ktovie...ked uz bol takmer na dne, dal si povedat a skusil psychiatricke liecenie, aj tam chcel dirigovat lekarov a personal, ich spravanie voci nemu ...rodina je z neho nestastna, vela sil ich stala snaha pomahat mu, nic zo slubov nesplnil, pomaly sa od neho kazdy odvratil...mal vela, teraz nema prakticky nic, ktovie, ako to vnima on sam...
    publikované: 01.03.2010 20:16:14 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Ďakujéém za kommenty : ))
    preto je tento blog taký skvelý. aspoń kumne :)...
    je škoda, aj šťastie, že sú ľudia takí akí sú. Ľahko odsúdia, vyhodia zo života človeka, ktorý im je na príťaž. potom vie, že je niečo zlé. Ked nikto sním nechce mať spoločné a niečo urobiť. Kým ešte nieje priveĺmi daleko.

    je to ťažké neodsúdiť niekoho kto ublížil iným.keď si to zaslúži. škoda je že tých druhých nikdy nezaujíma dôvod, prečo kto čo urobil, iba výsledok. Majú na to právo...ale možno by dokázali v istých prípadoch odpustiť a nájsť cestu k sebe. často stačí iba malá pomoc, niečo, čo dotyčný nedokáže. Vysvetliť a ukázať podporu. Ľudí vo všeobecnosti nezaujíma to čo sa deje v druhých. Veď načo by aj _ ? nieje to ich vec... JE !!
    Tak to treba žiť s kartami ktoré boli rozdané. Nemôžem sa spoliehať, že mi niekto pomôže, keď budem natom zle. asi by som ani nedokázal dať niečo najava...

    To je skvelé : ) ..amalka, že sa z toho dostal. Človek je silnejší než si myslí :).. Ja neviem ako bude ďalej. Uvidím ako sa to vyvinie. Už som si asi milionkrát hovoril, že zavolám, ale odvaha niekam zmyzla.. Neverím, že doktori sú múdrejší, ani že dokážu zázraky. Ja niesom ťažký prípad, skôr stratený a hľadám zchodné cesty v ktorých nebudem klamať sebe ani iným... Podarí sa to, skôr či neskôr : )... Je to moja posledná možnosť. Potom len psychiater, alebo fialky.. budem sa snažiť nesklamať vesmír...ďakujem.

    bonnie bude mi cťou ;_)
    publikované: 03.03.2010 16:25:06 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  22. APEIRON
    neviem,kde zijes,dedina,ci mesto..skor v meste pomoc jesto..
    ty potrebujes sedenia s mudrymi ludmi-ktory by ti ukazali moznosti vnimania sveta a odkryli tvoju trinastu komnatu-mat sa rad,prijat sa,odpustit si a zacat sa tesit - napriek svojej nedokonalosti..v PRAHE takito skveli odbornici su -viem..neviem nic o bratislave..len z masmedii..lieky su posledna instancia pomoci,aj ked...potrebujes stretnut CLOVEKA..zelam ti to,synak /prepac/
    publikované: 03.03.2010 17:18:07 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. mám na to iný názor,
    i keď netvrdím, že nemáš pravdu. Rád bojujem svoje veci sám za seba... Máš osobnú skúsenosť_?
    Neuznávam tvrdenie, že doktori pomôžu, môžu ťa nasmerovať, upraviť pohľad, ale sú to len ľudia a to, že študovali na medicíne nerobí znich nadľudí : ).... Ale určite vedia pomôcť, len ja nemyslím, že s vecami, ktoré potrebujem vyriešiť.... Sú to moje problémy a nemyslím, žeby ich pochopil, ale vďaka :)
    publikované: 03.03.2010 17:28:56 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  24. apeiron
    S tým súhlasím, že odborník ťa môže nasmerovať a môj dodatok: ale v konečnom dôsledku, sa musíš so svojich "sračiek" dostať sám. Ten, človek, ktorého som spomínala vyššie, chodil aj na sedenia, aj lieky bral, aj tak skončil, ako skončil...
    Osobne poznám viacero " prípadov" a zas, ak by som to zobrala aj z druhej strany, niekomu to pomáha. Ja neviem, asi na každého platí niečo iné. Ja osobne, som dosť pozitívne ladená osoba, ale moje dospievanie, to bola samá čierna, depresívna hudba, " ťažké úvahy o bytí". A teraz na "staré kolená" som prišla na to, že život si treba užívať, veď tam hore, ak nejaké bude, si už neužiješ ani žiadne telesné ani materiálne pôžitky...
    Ja tie duchovné bla bla bla , počúvať nemusím, pretože si myslím, že za ľudí viac hovoria činy ako pekne naformulované vety.
    Ale to som už asi odbočila od témy,a už len k tvojej "nálade". Niekedy je dobré neupriamiť pozornosť len na seba a mať niečo alebo niekoho kam by smerovali tvoje myšlienky, niekedy postačí aj obyčajný pes, no ale tým ťažším prípadom, fakt asi len doktor pomôže.Ja veľmi rada používam vetu: každý má možnosť voľby.
    publikované: 03.03.2010 19:33:23 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. osobnu skusenost? hmmm-cez blizkeho mam..
    ano - doktori nie su nadludia..
    ale - vies -kazdy jeden rozmyslame i koname v akychsi schemach - ktore sme ziskali vychovou,vzormi...a niekedy sa nedokazeme vymotat z pavucin...niekedy staci stretnut CLOVEKA - ktory nam otvori nepoznane a chytime sa..
    ja osobne som svoje dramaticke obdobia v zivote riesila knizkami - takymi - co EMA V. nazvala bla-bla-ale to nie je recept pre kazdeho..
    publikované: 03.03.2010 20:26:30 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. radosť
    moje duchovné bla bla, bolo myslené asi tak, že veľa ľudí, má len pekné rečičky a keď treba človeku ozaj pomôcť, tak ich zrazu niet...
    A mysli si čo chceš... o mne "materialistke".
    publikované: 03.03.2010 21:29:02 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. EMA V.
    ospravedlnujem sa,ak som sa ta dotkla-to nebol umysel-len som pouzila tvoje slova - nemyslela som to zle-
    kazdy hlada co mu pomoze-ked citi potrebu..a je mi to jedno,z akeho sudka...
    nesudim-chcem pomoct-nie ublizit..
    pekny vecer ti zelam a vela stastia
    publikované: 03.03.2010 21:56:18 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Apeiron,
    ja si myslím, to čo som povedala. Nepomôžeš si sám. Nie som tá, "čo všetko vie a všade bola, ale dosť skúseností mám i s tým, že robím s ľu´dmi. Veľa ľuďmi.
    Budem sa opakovať: keď ťa bolí oko, nepôjdeš na chirurgiu. Alkoholikovi veľmi dlho trvá, kým si uvedomí, že je chorý /niekedy nikdy/ Preto si myslím, že sú možno iba dvaja "lekári" ktorí ti môžu pomôcť. Psychológ/psychiater alebo kňaz. Vyber si.
    Myslíš, že je rozmar, keď človek nechce ísť v dave v prostriedku? Myslíš, že ľudia sa chcú robiť len dôležitejšími, ke´d nemôžu ísť do jaskyne, výťahom, po moste. Vyhýbajú sa ľuďom, tak ako ty?
    Nie trpia fóbiou.
    Tvoj článok bol napísaný/mne tak pripadal/ ako volanie o pomoc, preto som písala, ako som písala. nesúdim i ja vyjadrujem názor, aj keď možno iným spôsobom, ako by si chcel počuť.
    Pýtaš sa, kto som. Dušou mladá, maximálne cítiaca, ale i tvrdá. Nehorekujem, ale hľadám príčiny a odstraňujem dôsledky. Som na seba hrdá, čo podaktorým tu na blogu vadí, že nie som zakríknutá a že "vystrkujem" rožky, ako som bola na začiatku upozornená. Viem i poľutovať, ale nikdy nás ľútosť "nevyliečila" Tak si i ty vyber, čo chceš: Pomoc alebo ľutovanie a Rodosť ti tiež dobre napísala a Ema sa do vlastných rečí trocha zamotala

    Tvarim sa ako majster sveta, som namysleny a pritom sa zozieram ako malo toho viem, ako malo dokazal. ===prečítaj si to, či si táto veta neodporuje.
    publikované: 03.03.2010 22:08:22 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  29. vass,
    dobre si mu napisala.btw,myslim,ze tym,co to vadilo,uz tu nie su:-)aj ja som bola upozornena,ani som nevedela preco.
    AP,tie baby to mienia dobre,skus si to pripustit a zamysliet sa nad tym.mohlo by sa ti ulavit,keby si pripustil pomoc a zapracoval na problemoch.
    publikované: 03.03.2010 23:41:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. vasilisa26
    Niektoré veci možno nejdú dokopy ani v mojich ani v komentároch od Apeirona, ale takými vecami si musíš prejsť, aby si ich mohla pochopiť. Dvoch kamarátov som odhovorila od samovraždy a doteraz mám z toho dobrý pocit, depresia nie je žiadna sranda a depresívnemu človeku nepomôže fakt, že sú bezdomovci a že deti v Afrike nemajú čo jesť. A keď sa chceš liečiť odborne, aj tam musíš mať šťastie na odborníka, ktorý ti ušije liečbu na mieru. Čítala si niekedy vedľajšie účinky antidepresív? Bola si sa niekedy pozrieť na psychiatrii ako sa lieči? a moje komentáre neboli o ničom inom ako o tom, že odborníci ťa nasmerujú, ale že človek si musí pomôcť nakoniec sám a je fajn ak má okolo seba ľudí, ktorí ho potiahnu a neotočia sa mu chrbtom. A keď natrafíš na zlého lekára a ešte ťa ani rodina nepodrží, tak sa nečudujem, že niekto s tým skoncuje raz a navždy.
    publikované: 03.03.2010 23:51:30 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. .
    Ale noták :D... ToTo každopádne nebolo žiadne volanie o pomoc... Tých tu bola kopa a nikdy som ani nečakal, že môže niekto pomôcť. Svojimi príspevkami len kompenzujem na absolútnu neschopnosť vyjadriť svoje pocity.
    Teraz si žijem dobre.Nemôžem sa sťažovať . Chodím do školy, mám záujmy kamarátov a pár ľudí skutočne rád... Problémov mám milión, ale sú trochu iné a baví ma ich riešiť. Chvíľu to trvalo, ale pomaly som sa naučil zariaďovať život, myslieť dopredu, regulovať aktivity aby nenarušili stabilitu.
    To premýšľanie nad " hlúposťami " je nebezpečná vec, pretože sa človek môže dozvedieť pravdu. Ako ľudia skutočne žijú, kam smerujú a aké sú životy masy prázdne. Ja sa nikdy nechcem zaradiť medzi väčšinu. nemám rád väčšinu ľudí. Sú hlúpi, ignorantni, nezaujíma ich čo je skutočné, ale to čo im vyhovuje...To radšej by som prežil celý život s kopou kníh a lp-čiek...

    A ja som rád, že si dal niekto námahu sa zamyslieť a napísať koment a nech je už akýkoľvek. V dnešnej dobe začína byť najcennejším tovarom úprimnosť. Tak sa poteším, keď mi niekto povie, že si myslí, že som idiot. Kľudne mohol povedať pár viet a nehádať sa somnou..
    ale vasilisa26 prepáč, no vyjadrenie ." nechápem, ako môžeš zrovnávať dno bezdomovca, dlhodobo nezamestnaného s tvojou pozíciou. Tí sú na dne, nie ty. ". Je obmedzené. Nie preto, že ide omňa, ale odkiaľ vieš, že moja matka nebola drogovo závislá otec ma nebil a v škole ma sexuálne nezneužívali.(ani jedno z toho nieje pravda).Za každým je omnoho viac ako vidno na prvý pohľad.. Kamarátka je schizofrenička, ktorá si dlho neuvedomila, že niečo nieje v poriadku a je mladšia ako ja no mala to stokrát ťažšie...
    Možno by si sa čudovala, koľko ľudí v našej spoločnosti je stratených. Dnešná doba je zlá. Takmer nikoho nezaujímajú skutočné hodnoty. Všetko je iba honba za niečim čo neznamená nič. Pozri si kultúru. Kvalitnú hudbu, pravdivé članky, dobré filmy sa neoplatí robiť. Nikoho nezaujímajú. Ľudia chcú plytké rozprávky, diskotéky, kde púšťajú samé braky a bulvárne články o tom kto koho podviedol.. Všetci chcú počuť pekné reči. Veď sa pozri kto slovensku vládne...Ale to je na dlho.:D:Dinak si ma odhalila. aj keď sa netrafila... tá veta si neodporuje iba si ju nepochopila.som namyslený a trpím komplexom menejcennosti ... skús pozrieť toto : Neuznávam tvrdenie, že doktori pomôžu, môžu ťa nasmerovať, upraviť pohľad, ale sú to len ľudia a to, že študovali na medicíne nerobí znich nadľudí : ).... Ale určite vedia pomôcť... tam to celkom nesedí :D... Neviem sa dobre vyjadrovať a nikdy som ani nevedl a ešte názor na mnohé veci mením aj trikrát dodňa, čo mi to tiež neuľahčuje veľmi. keď sme pritom, tak čím myslíš, že ľudia súdia a odsúdia_? Tým aký názor si vytvoria na danú vec, aspoň to si myslím... a čo chcem? nič, iba písať a nájsť pravdu...
    publikované: 04.03.2010 17:35:05 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  32. nikdy nepôjdem za doktorom. keď tak rozmýšľam nechcem... Ak sa raz nadobro rozpadnem, zmiznem a vôbec mi nebude chýbať tento život. Iba mi bude smutno za niekoľkými úsmevmi, objatiami. Dôvod pre ktorý stále som je viera v tento svet a ľudí ktorí tu žijú, možnosť niečo zmeniť, urobiť vesmír krajším...ap
    publikované: 04.03.2010 17:47:37 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  33. tak ti drzim palec
    by si sie spravne na vec!
    vela sil - by si s RADOSTOU zil...
    si silny - zvladnes to - co chces..
    TY TO DOKAZES :-
    publikované: 04.03.2010 18:17:45 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Ema,
    to je dobre, že si zachránila dvoch ľudí. Chápem, čo je depresia a viem, že s takými ľuďmi, sa veľmi zle žije a aj vychádza. Na tú psychiatriu sa dostanú aj takí ľudia, ktorí boli šťastní, ale tragédia, urobila z nich trosku. Ale chceli sa uzdraviť. verili, že im doktor pomôže. Verili, že keď zmenia spoločnosť, ktorá im nepripomína depresívne prostredie a prejde určitý čas, vrátia sa tam, kde boli predtým. Nehovorím o schizofrenikoch, ale o ľuďoch, ktorý prežili traumu
    publikované: 04.03.2010 20:02:14 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  35. AP,
    ja oproti tebe mám väčšinu ľudí rada. Netvrdím, že sú hlúpi, ale majú malú kapacitu mozgu.Nie sú ignoranti, iba v tej rýchlej hektickej dobe, ktorá nás núti ísť stále dopredu, nechcú riešiť i starosti iných, ktorí ani nechcú , aby im pomohli, len chcú stále dookola upozorňovať, že trpia. Dá sa to rešpektovať len nejaký čas. Možno, je to to obmedzené porovnanie, kto je na dne. Môžem sa vyjadrovať, len k tomu, čo sám pisateľ uviedol. Ak sú deti bité, nevyjadrujú sa ani necítia ako ty. Zneužívané dievčatá, ano. Lenže, ty k nim nepatríš. Ty si stratený. Stratená generácia mladých ľudí, ktorá nemá vzory, nemá ciele, nepozná hodnoty, nevie, či vlastne chce to, čo momentálne robí.
    Máš pravdu, nerobíme hodnotné filmy. Ale je pre mňa hodnotný ten istý film, tá istá kniha, tá istá hudba čo pre teba a pre iných? Každý sa predsa utieka k tomu, čo mu robíí radosť a čo ho povzbudzuje. Nepísal si nič o športe. Beháš, hráš pinpong, basketbal? Neveríš lekárom. Máš na to dôvod? Stretol si sa už s takým. Okrem toho psychológ, nie je lekár. Iba vidí veci z nadhľadu a hľadá, príčinu.Akú pomoc potrebuješ? Zbúrať všetky negatívne myšlienky, ktoré ťa deň noc ničia? To ti nepomôžu. Ale kto chce iba uľaviť svojej duši, kto chce, aby bol vypočutý, kto chce počuť aj iný názor, aj taký, ktorý sa nezhoduje z jeho, tak ten verí, že mu pomôžu.Obyčajne tá príčina je naozaj v detstve. Radiť ti môžeme čokoľvek.Rozhodnúť sa, čo chcem a či budem veriť, je len a len v tvojich rukách

    Ľudia si o inom urobia obraz taký, aký im on poskytne, ako sa vyjadruje, aké masky skladá a či mu úsmev nerobí najväčší problém.
    Ak dávaš najavo ľuďom akí sú hlúpi, ako ich neznesieš, ako sa asi oni budú správať k tebe?

    publikované: 04.03.2010 20:26:09 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  36. ;_)
    takže... PoPrvé chcem aby bolo jasné, že tento príspevok do blogu nebol negatívny ale svojim spôsobom nabitý pocitom mieru, vierou a neskutočnou radosťou... Tak dokelu, nechápem niektoré tvoje vyjadrenia ani niektorých iných, ale to nie je podstatné. Čisto som len opísal o tom, čo bolo a nie o tom čo je a bude. Napísal som to pretože to obdobie je zamnou a svojim spôsobom sa chcel pochváliť, že som to zvládol..A neopisoval som svoje "stavy depresie", ale osamelosti a bolesti z toho, že som nebol s ľuďmi. Nie je to nič chorobné myslím. Človek keď je dlho sám tak to ťažko znáša. Napísal som aj to prečo som to urobil. Pretože môj život bol predtým plný klamstva a ak som chcel niečo dosiahnuť tak som sa musel toho všetkého zbaviť. UZnal som to ako najvhodnejšie riešenie...Bolo to zložitejšie, ale v skratke tak...Napísal som to, pretože potajme dúfal, že niekto pochopí o čom naozaj píšem...Pretože ma zaujíma čo povedia iní. Ale či je to ten pravý dôvod. Nikdy som sa nezamýšľal prečo to robím... Nemyslím, že poľutovanie niekomu v niečom pomohlo.. .. Teraz som niekde inde.

    netvrdím, že sú hlúpy ale majú malú kapacitu... Ja poviem čo si myslím, ty to zabalíš do darčekového balenia aby ti ešte poĎakovali..myslel som si, že si priamy človek... Ja som sa odčlenil kedysi sám. Nemalo zmysel niekam chodiť...a neľutoval som sa, vtedy a nerobím to ani teraz. Iba som opísal skutočnosť. Netvrdím ani, že som chudák a mal by ma niekto ľutovať!
    Súhlasím, že teraz vyrastá stratená generácia. Prudká zmena života po socializme pokrivila hodnoty, pretože ľudia neboli celkom pripravený a pochybujem, že teraz sú na zmenu... Som stratený, ale so vzormi, hodnotami, cieľmi a viem veľmi dobre čo chcem a aj čo robím. Teda čo robím dúfam, že viem.

    hm,nešportujem veľa... občas lyžujem, bicykel a zvyknem plávať. Šport mi chýba.. máš pravdu, dáva to človeku energiu, len teraz nemám veľmi čas chodiť niekam športovať ...

    Ja si nemyslím, že mám diagnózu, iba problém a chcem si ho vyriešiť sám. a ako som tu ukecaný tak v skutočnosti keď mám hovoriť o takých veciach nedokážem nič povedať. Aj keĎ chcem tak to nejde..je iné sa stebou hádať keď viem, že ťa sa nikdy nestretneme a ty ma v skutočnosti takto neodsúdiš ako tu. Preto som inak veselý vysmiaty popletený chlapec . A to aj som, len niekde vo vývoji sa niečo pokazilo, tak to potrebovalo opravu a jej súčasťou bol aj tento blog. ..
    Neviem aké negatívne myšlienky mám búrať, keď žiadne nemám, ani vtedy som vlastne nemal, to nebolo o myšlienkach...a snažím sa hľadať a robiť to čo ma baví, už pár rokov je tomu, čo som prestal čítať temných ľudí. a začal hladať svetlo...pre teba je to asi divné, ale dáva to zmysel :) Len páru ľuĎom by som povedal, že ľudia sú hlúpi. Bol by som hlúpi ja keby som sa snimi hádal..
    neboj sa, brak je brak.. ten neprehliadneš ;D... a tak....
    publikované: 04.03.2010 21:39:05 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  37. AP,
    neodsúdila som ťa! Reagovala som na to, čo píšeš. A moja odpoveď ťa rozčúlila. Prečo? Veď chceš diskutovať. Tým strateným som nemyslela, že ti niet pomoci, ale stratení medzi ľuďmi a hľadáš sa, hľadáš vieru v ľudí. Ja sa snažím povedať, pripúšťam omyl, že ju prehliadaš, lebo ju hľadáš vo veľkom. A ona je ako mozajka. Malé kúštičký s iným uhlom odrazu, iným odtieňom ale ako celok sú nádherné, lebo oslňujú. A také sú i vzťahy s ľuďmi.
    Nie si chudák, len nechceš pripustiť, že by si sa mohol cítiť ešte lepšie medzi ľuďmi, keby si im viac dôveroval, Ako sám píšeš, zlepšujú sa vzťahy, máš kamarátov.
    Hneváš sa, že píšm o negatívnom tvojom postoji. Ty ho máš. Prečítaj si, čo si mi napísal. Nebudem ťa o tom presviedčať, lebo môj pohľad je iný ako tvoj. Aj ja mám bolesti na duši, aj ja žijem s traumou z detstva, aj ja som sa sklamala vo veľa ľuďoch, aj som ľudí sklamala, lebo som odmietala prijať názor, ktorý bol proti môjmu presvedčeniu, ale neverím, že celý svet je na hovno.Existuje len veľmi málo jedincov, ktorí si niečo pochmúrne z detstva neprinesú, ale nepomôže im, keď sa do minulosti budú vracať a stále si to pripomínať. Nie je lepšie tešiť sa na zajtrajšie slniečko, ako hovoriť, bože raz zas príde búrka. Ktorých dní je viac? kto rýchlejšie vyzlečie človeka: Slnko alebo víchor?

    Dobrú noc
    publikované: 04.03.2010 22:13:08 | autor: Vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Vieš čo je najčudnejšie?
    že teraz som šťastný. Naozaj. Mám pozitívny prístup. Okrem tejto diskusie sa vobec neprehrabujem v minulosti. No oproti dňom keď to bolo nanič sa teraz prvýkrát bojím. že sa to pokazí. je tisíc spôsobov ako a hneď mám predočami následky...snažím sa to zablokovať..
    A ja som sa nenahneval, len ma trochu pobúrilo tvoje 100percentné presvedčenie... Teraz už hľadám nehľadám....Len tak si žijem robím veci najlepšie ako viem, rozhodujem podľa presvedčenia a došiel som k tomu, že to je jediná cesta. Žiť úprimne a snažiť sa niečo robiť a dosiahnuť.
    Negatívny prístup, skôr postoj k dnešnej spoločnosti. Jednoducho, či chcem alebo nie, mňa sa väčšina toho čo sa robí sa ma netýka a nebudem niečo robiť, len preto, že to robí každý. To sa mi nepáči. Aj ako ľudia kedysi bojovali za slobodu a teraz túžia nebyť slobodní a dať takmer celú identitu na niekoho iného...Dnešná doba a ľuda sa mi sú v zlom stave a pôjde to iba dole až kým sa niečo vážne opäť nestane a nedonúti zamyslieť sa, ale verím a píšem to už asi desiatykrát v ľudí ako takých. Asi nikdy neprímem názor ktorý je proti mojim presvedčeniam. asi som tvrdohlavý... Svet niejeee nahovno... svet je fajn,. Okrem čiernej má desiatky iných odtieňov, len sa treba pozrieť ;) len občas tu byť je ťažké. ja sa nehnevám na svet, ani na ľudí ja sa hnevám na seba pretože si neviem zariadiť život. Snáď jedného dňa : ) . ja som celý život taký podivín, ale nezabudni hlava hore a s úsmevom na perách,.

    Rád som s tebou diskutoval. dobrú noc.
    publikované: 04.03.2010 22:45:04 | autor: apeiron (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. toto je super:
    "kto rýchlejšie vyzlečie človeka: Slnko alebo víchor?" no kto?
    publikované: 05.03.2010 13:48:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Bonnie
    to je jednoduché, no predsa slnko,

    AP,
    Žiť úprimne a snažiť sa niečo robiť a dosiahnuť. == želám, aby sa ti všetko , čo najskôr splnilo
    Svet niejeee nahovno... svet je fajn,.===svojou miliardinou , ho i my robíme farebnejším a fajn
    publikované: 09.03.2010 19:57:25 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  41. vas,
    dostala si svojej povesti premudrej:-)diky,ze si mi povedala,ja som vahala.trosku viac som sa priklanala k slnku,ale ista som si nebola:-))
    publikované: 09.03.2010 20:04:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014