:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja cesta, moje sny

Každý musí snívať a bojovať za to, čo je pre neho cenné. Inak by ani nemalo význam žiť.

Je to také neuveriteľné. Také magické a očarujúce. Ja sa teším, nie je to zvláštne? Je to čudesné a pre mňa tak úchvatné. Že čo? Vy sa ešte pýtate? :) Predsa všetko. Som presvedčený, že zem nestihne ani raz prebehnúť po svojej osi a môj osud bude spečatený. Bude rozhodnuté, ako a kam sa má môj život uberať.

Či bude mať vôbec niekedy hodnotu, alebo len zapadne prachom, túžby sa rozpadnú, vášeň ochladne a plány? Tak to sa len budem smiať, budem sa smiať nad samým sebou, aký som bol kedysi mladý a naivný.

 Ale možno mi všetko vzíde presne tak, ako som si predstavoval. Všetko, čo som si vysnil sa splní a ja budem môcť viesť život, bez zapierania, neustálych pohľadov dozadu a sklopených očí.

Neviem. Veľmi túžim po splnení tých pár drobností, trafení stredov, aj keď nie práve cnostných a vysokých, no pre mňa vzácnejších, než všetko vzácne na svete. :) Zdá sa mi tak trochu nemožné, až nepredstaviteľne abstraktným, že by aj človek ako som ja mohol raz viesť pekný život plný pokoja a lásky. Zdá sa mi až nemožné, mať niekoho rád. Že aj ja raz poviem niekomu áno, dám mu kľúče od môjho vnútra a podelím sa sním o mňa samého.

Nie je dôležité to, či dosiahnem svoj sny, alebo na ne po čase zabudnem a ostanem tou zatrpknutou a škaredou bytosťou, akou som aj teraz. Pretože ak sa tak stane nebudem mať výčitky. Budem môcť pokojne prijať všetko alebo nič. Pre mňa sú možno aj obrazy ktoré nosím v sebe, ten pocit nádeje a krásy dôležitejší ako samotná skutočnosť.

Pre mňa je cesta, ktorou prejdem dôležitejšia a krajšia ako všetko to, čo by som mohol dosiahnuť. A to by si mali všetci uvedomiť.

 


My life, my choice | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014