:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

To, čo sa nikto nepýta.

Pritom tak dôležité. Tak smutné a bolestivé...
Narodíme sa, chodíme do základne, neskôr na strednú a potom ak sa podarí aj na vysokú školu. Žijeme si svoje životy. Niekedy najlepšie ako dokážeme a inokedy ich preflákame vonku medzi kamarátmi, prepijeme, občas prefetujeme. Takto utečú roky mladosti. Neskôr sa vydáme, oženíme a dospejeme. Rodina nás prinúti ochladiť hlavu a správať sa zodpovedne... Zas vďaka nám sa narodia ďalšie mladé bytosti, ktoré nasledujp naše stopy. Či chceme alebo nie, smerujeme ich do našich ciest a pokiaľ nič neurobia je dosť možné, že na nich aj skončia. My zostarneme. Prečo mám pocit, že tento proces patrí viac menej asi 90tim percentám našej civilizovanej populácie? Mám pocit, že je to čudné. Prejdeme týmto hlúpym svetom a nič nezmeníme. Nič po nás neostane okrem páru potomkov. Prejdeme, prejdu svojimi životmi, bez toho aby sme vôbec vedeli aký malo zmysel byť, existovať. To ma však netrápi. To čo trápi mňa je otázka skladajúca sa z dvoch slov. Tak jednoduchá a pritom premýšľam nad ňou už dva roky a na nič som neprišiel. Znie : " Kto som ?" čo vo vás evokuje táto otázka? Viete si s prehľadom povedať kto som? Mňa táto otázka stála rok depresie po kým som prišiel na to, že moje bádanie je zbytočné.

Filosofia | stály odkaz

Komentáre

  1. prach
    si a v prach sa obrátiš....nič optimistické, však? Tak sa snaž aspoň niečim pekným vstúpiť do dejín, aby sa ďaľší potomkovia o tebe učili v škole....
    publikované: 17.09.2008 19:46:26 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014