:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ah, ja idiot :)

Hmm... Svet je krásny aj škaredý a ja som len idiot, lebo sa nepozerám dobre :)
Láska, stres, nenávisť trápnosť, pohŕdanie, strach, nádej, viera, krása, aaa mnohé iné tvoria môj život každodenný. Plačem smejem sa, čítam a ponosujem sa. Nikdy nie som spokojný.
Všetko naokolo má akúsi trpkú príchuť. Tajomné čaro smútku, ktorý sa nedá uchopiť.
Za všetko si môžem sám. Neviem, kedy nastal ten deň, keď som otočil svoj smer. Otočil som sa a opustil starý, detský svet plný krásy a svetla. Vymenil som ho za odpornú a špinavú stoku. Utápal sa a stále sa aj utápam v ľútosti nad strateným osudom, ktorý vôbec nie je stratený a nadávam na veci, ľudí ktorí sa mi podobajú.
Jednoducho, prečo sa neteším? Asi by som mal nechať to všetko zlé za sebou. Ve predsa každý vie, že na zemi je mnoho bolesti a trápenia, no nie každí dovolí tomu škaredému aby zatienilo všetko to, pre čo sa uplatí usmievať a veriť v dobrosť ľudí. nie? Veď čím by sme boli, ak by sme sa nemali radi navzájom? dajme si jeden druhému šancu. Dajme šancu svetu, aby nám ukázaj, že má aj pekné stránky, ktoré ešte iba čakajú na odhalenie.
Ja som rovnako presvedčený, že existuje toľko dobra ako zla. Toľko lásky koľko nenávisti. Ak niekto znenávidí druhého, je to len preto, aby sa iný mohol zamilovať a keď sa stane nešťastie, ktoré stojí mnoho bolesti, je to len preto, aby sa mohol inde stať zázrak. Hodnota tých najcennejších vecí, je práve v tom, že nie sú zadarmo . Inak by neboli také výnimočné, nemali by pre nás cenu. lebo my sme len hlúpi ľudia, ktorí potrebujú najprv pocítiť bolesť aby zistili ako chutí slasť a potrebujú cítiť nenávisť, aby dokázali pochopiť hodnotu lásky :)


hmm?? | stály odkaz

Komentáre

  1. nuž, rozumbradko,
    s niečím v článočku sa dá aj súhlasiť: za všetko si môžem sám, potreba bolesti a tak... ale kde nabrala postava v ňom presvedčenie o rovnakom "množstve" dobra a zla? podľa čoho vlastne spoznáva každé z nich? :-)
    publikované: 24.02.2008 23:52:07 | autor: inťo (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014