:)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Proste život

Niekedy, poslednú dobu čoraz častejšie sa pýtam, o čo ide v živote. Vie každý, čo je v jeho živote dôležité? Ja neviem, a to je jeden z dôvodov, ktorý ma v poslednej dobe odrovnal. Nedá sa žiť intuitívne, len tak deň za dňom prechádzať bez toho aby bolo jasné kam to smeruje, čo v skutočnosti je dôležité a čo nie. Asi to je každému jasné, nieje dôvod sa tým zaoberáť. Možno pár ľudí len neustále analyzuje skutočnosť, život, svet no nič viac. Život sa míňa, prítomnosť sa zmenila na vyblednutú spomienku. Iba pre túžbu hľadať, chápať, čo sa chápať nedá.
Je to klamstvo? keď niekto chodí do školy, má pár ľudí okolo seba s ktorými si rozumie. Nájde si prácu, chodí tam každý deň, problémy podstaty sa ho nikdy nedotkli. Možno to nie je dôležité?
Ja tomu len nerozumiem. Som neschopný dávať svojmu životu smer, rozlišovať situácie, nájsť svoju osobnosť, zformulovať myšlienky a transformovať do niečoho.
Uvedomujem si aké úžasné je žiť život. Tie možnost, ktoré človek má. Život je majstrovské dielo a každý sme jeho umelcom. Je vyústením miliónov situácií, rozhodnutí, predstáv, snov, sklamaní, radostí v niečo veľké, čo spojí, alebo rozbije na atómy láska.
Problém väčšiny ľudí je, že sa jednoducho boja tvoriť, prekročiť bezpečnú hranicu priemernosti a urobiť niečo veľké. Riskovať teplé miesto je predsa nerozumné. Žiť podľa vlastných predstáv, je nebezpečné, bolestivé. Žiť podľa vlasných predstáv, tvoriť, modelovať kúsky života, jeden po druhom geniálne a úžasné.
Len s obdivom pozerám na ľudí, ktorým sa podarilo prekročiť hranicu, opustiť šedý svet s túžbou objaviť všetky farby sveta. Budem robiť všetko preto aby sa mi to podarilo. A jedného dňa uvidím farby, alebo umriem s pocitom, že tento život nebol zbytočný. Nebojím sa prehry. Jediné čoho sa bojím je aby môj život nebol zbytočný. Kopou špiny a klamstiev.

Filosofia | stály odkaz

Komentáre

  1. Apeiron,
    Žiť podľa vlasných predstáv, tvoriť, modelovať kúsky života, jeden po druhom geniálne a úžasné.
    ===by bolo nádherné, keby to akceptovali iní a odmeňovali tým, čo by nám umožnilo bez väčších problémov dôstojne žiť
    Život je majstrovské dielo a každý sme jeho umelcom.===nádherná veta. Zadáš umelecký smer, aby si vyhovel každému? A to je ===Vie každý, čo je v jeho živote dôležité?
    publikované: 02.12.2009 18:58:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. prečo si pýtať povolenie od druhých, ktorí to nechápu? ...
    publikované: 02.12.2009 19:20:59 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  3. apeiron
    ži tak ako sa cítiš, lebo Tvoj pocit ide z vnútra a tam je to pravé. Ak máš pocit, že potrebuješ prekročiť hranice, urob to.. kým neskúsiš,neviem, čo za tým je. Neubližuj pritom sebe ani ostatným, lebo tí chcú žiť iba podľa pravidiel. Osobne si myslím, že život nemá žiadne definície.. treba ho iba prežiť. Zo dňa na deň...
    publikované: 03.12.2009 12:14:10 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. iným neublžujem, neboj sa...
    a ďakujem za komment, asi nechápeš, čo som chcel povedať, nechaj tak....
    publikované: 03.12.2009 18:16:51 | autor: APEIRON (e-mail, web, autorizovaný)
  5. to ani ja nechápem, iba zasekol v ničom, stratil motiváciu....to tá hlava. snáď jedného dňa opäť budem triezvy
    publikované: 03.12.2009 20:34:02 | autor: apeiron (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014